Voor uw brandbeveiliging in Apeldoorn

Brandbeveiliging is erg belangrijk voor uw woning. Daarnaast is het van groot belang ook branddetectiesystemen te laten installeren. Want mocht er onverhoopt tóch brand ontstaan, dan bent u tijdig gewaarschuwd. En dat kan letterlijk levens redden! Voor beveiliging in Apeldoorn zit u goed bij ons.

Vele soorten brandbeveiliging

In Apeldoorn leveren wij de meest uiteenlopende soorten brandmelders. U kunt uit verschillende brandmelders kiezen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hittemelder. Er bestaan twee typen hittemelders: de thermomaximaalmelder en de thermodifferentiaalmelder. De thermomaximaalmelder gaat af wanneer de omgevingstemperatuur van de melder boven een bepaalde maximale temperatuur ligt. Deze maximale temperatuur wordt van te voren ingesteld. Meestal is dit zo’n 60 graden. De thermodifferentiaalmelder neemt de snelheid waarmee de temperatuur verandert waar. Bij een te snelle temperatuursverandering gaat het alarm af.

U kunt ook besluiten een optische rookmelder aan te schaffen. Een optische rookmelder neemt het licht in de betreffende ruimte waar. Wanneer dit licht verstoord wordt door de rookontwikkeling, slaat de rookmelder alarm. In openbare gebouwen, zoals hotels, kantoren en winkelpanden, worden vaak sprinklers gebruikt. Dit systeem voor brandbeveiliging signaleert eerst brand, waarna de sproeikoppen aanspringen om de brand te kunnen blussen.

Brandbeveiliging plaatsen

De vereiste plaatsing van de brandmelder kan per type verschillen. Daarom doet u er verstandig aan de verpakking van uw nieuwe brandmelder goed te lezen, alvorens hem te installeren. Onze specialisten kunnen u hierin van advies voorzien. Voor de standaard rookmelder geldt meestal de volgende richtlijn: plaats de rookmelder zo hoog mogelijk in de ruimte. Bij voorkeur aan het plafond. Rook is namelijk lichter dan lucht en vult van boven naar beneden de ruimte. Wilt u er zeker van zijn dat uw brandmelders op de juiste plek hangen? Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies.